13.02.2011 23:01

Máte už nainštalované protišmykové pásky?

 

Schody, rampy, prahy a nášľapy sú častým miestom pádov a pracovných úrazov. Zvlášť tam, kde se precháza z exteriéru do interiéru, nájdete schody a nášľapy nezriedka vlhké, popr. zamrznuté a zákonite klzké. Vhodným riešením pre bezpečnosť Vašich zamestnancov, ale aj hostí, zákazníkov, či návštěvníkov je inštalácia vhodných protišmykových pások, alebo tiež schodiskových protišmykov. Každý zamestnávateľ je povinný zabezpečiť zvýšenú bezpečnosť práve na takých miestach a pokiaľ nemá iné riešenie, protišmykové pásky nainštalovať. 

 

Čo sú protišmykové pásky?

Protišmykové pásky sú vlastne samolepiace pásky s drsným povrchom podobným brúsnemu papieru. Vyznačujú sa vysokou mechanickou odolnosťou, takže ani prípadné davy návštevníkov Vašich budov, by ich nemeli pri ich správnej inštalácii poškodiť. Nejčastejšie ich nájdeme na verejných schodiskách firiem, úradoch a inštitúciach, ale tiež na expedičných rampách, nákladových priestoroch dopravných prostriedkov, v nášľapných zónach a pod. Väčšina z nich je určená iba na rovné, nevrúbkované povrchy, ale riešenie sa ponúka aj pre vrúbkované kovové povrchy.  Sú vhodné ako do vonkajšieho, tak do vnútorného prostredia. Protišmykové pásky sú k dostaniu v širokej škále farieb a vzorov, dokonca  aj v transparentnom prevedení.

Inštalácia protišmykových pásiek

Ako sme už napísali, protišmykové pásky sú samolepky.  Ich aplikáciu je treba prevádzať pri teplote nad 10°C, zima teda nie je vhodným obdobím pre inštaláciu samolepiek, napríklad na schody vo vonkajšomm prostredí. Protišmykové samolepky inštalujeme vždy iba na suchý, odmastený, očištený a rovný povrch. 

Ako vybrať protišmykovú pásku? 

Teraz si ukážeme štandardné typy protišmykových pásiek,  vhodných pre zvýšenie bezpečnosti Vašich interiérov i exteriérov.  

Najčastejšie predávaná protišmyková samolepka (typ č.1, šířka 25 m, dĺžka 5 m, k dispozícii v čiernej a bielej farbe)

Protišmyková páska pre polep väčších plôch (typ č. 2, šírka 25 alebo 50 mm, dĺžka 18 m, čierna)

 Transparentná protišmyková páska pre polep väčších plôch (typ č. 3, šírka  25 alebo 50 mm, dĺžka 18 m, transparentná)

Výrazná žltočierna  a to znamená  naozaj bezpečnostná  protišmyková páska pre polep väčších plôch (typ č. 4, šírka 50 mm, dĺžka 18 m, žltočierna)

 Detail protišmykovej pásky typ č.2 a typ č.4

Protišmyková páska pre polep nerovných, napr. vrúbkovaných plôch (typ č. 5, šířka 50 mm, dĺžka 18 m, čierna). Dobre drží vďaka špeciálnej elastickej vrstve na spodne strane.

 

Farebné protišmykové pásky pre polep väčších plôch (typ č. 6,7,8,9,10,11, šírka 50 mm, dĺžka 18 m; červená, červenobiela, žlutá, modrá, zelená, biela)

 

 

Teraz len ostáva sa doslova prejsť svojou firmou a skontrolovať všetky schodiská, rampy a nášľapy. Vyššie uvedené typy protišmykových pásiek je možné nakúpiť tu. Prajeme Vám nulové konto úrazov!

—————

Späť


Kontakt

zalepsiefirmy.sk

MANUTAN Slovakia, s.r.o. Galvániho 7/B
821 04 Bratislava


02/436 343 06