13.02.2011 21:42

Riešenie nedostatku priestoru - otočné skrine a stojany

 

Počet šanónov a archiválií rastie vo firme priamo úmerne tomu, ako sa jej zväčšuje objem zákaziek, počet dodávateľov, zamestnancov. Skôr, alebo neskôr nie je kam šanóny  a  iné archiválie zakladať. Police a regály na finančnom oddelení sa zaplnia veľmi rýchlo, aj keď sa staršie dokumenty skladujú mimo firmu. A toto neplatí len pre dokumenty, ale tiež pre CD,  propagačné materiály, prototypy tovaru, vzorky a pod. Skôr, alebo neskôr vyvstane vo firme otázka "kam s nimi?"   

Riešením, ktoré Vám umožní  na rovnakej ploche Vašich kancelárií, alebo príručných archívov umiestniť podstatne viac šanónov a iných predmetov sú otočné skrine a stojany.

Máte problém s miestom pre Vaše šanóny a dokumenty? Hľadáte vhodné skrine a chcete maximálne využiť priestory, ktoré máte k dispozícii? Hromadí sa Vám v krabiciach predajné vzorky?  Tento článok Vám pomôže zorientovaťsa v ponuke otočných stojanov a  dať Vám informácie, čo od nich čakať.  

 

Štandardné otočné skrine na šanóny

Sú dnes u klasickým produktom využívaným radou firiem a inštitúcií. Otočná skriňa je posadená na stabilný otočný kríž. Ľahké otáčanie zaisťujú ložiská umiestnené priamo v kríži. Kríž je vybavený staviacími šrúbami  k vyrovnaniu prípadnej nerovnosti podlahy. U dvoj až trojposchodovej skrine je možné použiť kolieska pre občasné prevážanie skrine po miestnosti. Konštrukcia skrine je samonosná, zaisťuje dobrú pevnosť a stabilitu. Poschodia - police otočnej skrine na šanóny sú z drevotriesky a sú opatrené plastovou hranou. Plastová hrana zabraňuje samovoľnému vysunutiu, alebo vypadnutiu šanónu a je asi 2 mm vysoká.  Na jednu policu sa vojde 24 šanónov. Nosnosť police je 60 Kg.  Sú k dostaniu vo variantách od dvoj poschodových (výška 89 cm), až po  šesť poschodové (výška 237 cm). Dodatočné poschodia je možné kedykoľvek domontovať.

Príklad úspory pri uložení 144 ks šanónov.  U jednej skrine je úspora plochy až 40%! 

Detail prečnievajúcej plastovej hrany,  zabraňujúcej samovoľnému vysunutiu zakladača.

 

Otočné skrine na zakladače si môžete vybrať napríklad tu, sú dodávané v kartóne s návodom k jednoduchej montáži.

 

Otočné skríne a stojany Rotafile - nielen na šanóny

 Nie vždy rešime nedostatok priestoru iba vďaka veľkému množstvu A4 šanónov. Otočné skríne a stojany Rotafille, od nemeckej firmy Moll, sú naozaj flexibilným riešením. Ich výhoda oproti štandardným otočným skriniam na šanóny spočívá v dvoch unikátnych vlastnostiach:

1)  Umožňuje nastavenie výšky jednotlivých poschodí podľa veľkosti Vaších dokumentov A3 ,A4, A5 a ponúka tak i zakladanie CD, DVD, alebo akýchkoľvek iných predmetov, podľa Vašich potrieb. 

2) Umožňujú otočenie každého poschodia separátne, čo veľmi uľahčuje obsluhu a manipuláciu  pri vyhľadávaní potrebných dokumentov.

Systém Rotafile ponúka značnú úsporu miesta vo vašej kancelárii, alebo príručnom archíve. Najväčší typ pojme až 192 ks zakladačov, pri značnej úspore miesta. Do veľkosti 3 poschodí je možno dokúpiť kolieska pre jednoduchší presun stojanu po miestnosti. Otočné stojany Rotafile sú vyrobené so zreteľom na maximálnu bezpečnosť. Stabilitu stojanu zaisťuje  5 -ramenný kríž a výšková nastaviteľnosť každého ramena.

Systém Rotafile - umožňuje nastavenie výšky jednotlivých poschodí a otáčať jednotlivé poschodia zvlášť :

Rotafile - úspora priestoru až 40%

skriňa 192 šanónov- potrebný priestor 3 m2            Otočný stojan Rotafile - 192 šanónov - potrebný priestor  1,6 m2

Rôzné varianty systému Rotafile

Viac informácií o rozmeroch  a možnostiach  zakúpiť otočné skrine a stojany Rotafile nájdete tu.

Otočné stojany pre skladovanie malých dielov

Konštrukčné dielne, vývojárské týmy, sklady náhradných dielov a pod. Riešia často problém ako efektívne a prehľadne uložiť veľké množstvo typovo rôznych dílov, súčiastok, predmetov. Podobne ako u šanónov, značné úspory miesta a efektivity práce pri hľadaní konkrétnej súčiastky, drobného tovaru apod. je možné dosiahnouť použitím otočných stojanov na drobné materiály.

Ukážka otočných stojanov na drobné materiály:

Dúfam, že Vám článok pomohl zorientovať sa v tom, čo Vám súčasná ponuka otočných stojanov môže ponúknuť. Nebojte sa skúsiť otočné skrine  a stojany skôr, ako se rozhodnete pre prenájom ďalších miestností pre skladovanie dokumentov a pod.

—————

Späť


Kontakt

zalepsiefirmy.sk

MANUTAN Slovakia, s.r.o. Galvániho 7/B
821 04 Bratislava


02/436 343 06